A színes műanyag ablak kifejezése hallatán nem feltétlen a sárga, piros, zöld, vagy a szivárvány különböző színeire kell gondolni, de persze erre is lehet. Elsősorban azonban arról van szó, hogy évekig a hagyományos fehér szín volt a jellemző választás, ha műanyag ablakokról volt szó.

Ez a mai napig egy letisztult választás maradt, egyáltalán nem lett divatjamúlt, vagy unalmas opció. Azonban megjelent a kínálatban több alternatíva is, például egy nagyon ízléses verzió a famintázatú megjelenés, de akár a fekete, vagy szürke színek is.

A famintázat egyik előnye például, hogy elérjük vele a kívánt fa hatást, ami egy melegséget is kölcsönöz az otthonba, főleg, ha ízlésesen van kombinálva a homlokzati burkolattal is. Másik előnye pedig, hogy mindemellett nem jár azzal a karbantartási munkálattal, amivel egy valóban faanyagú nyílászáró járna.

Természetesen időközönként egy kis tisztítás szükséges lehet, de ez korántsem az a szintű ápolás és karbantartás, amit egy faanyag megkövetelne, különben korhadni kezdene. Emellett ráadásul sokkal kedvezményesebb áron lehet hozzájutni a műanyag ablak famintázatú kivitelezéséhez, mint egy valóban fa ablakhoz. Ez sem mellékes szempont!

A fóliás megoldásoknak köszönhetően élethű hatást érhetünk el, pénztárcabarát módon. A műanyag ablak megbízható és tartós minőséget képvisel a daidalos.hu oldalán. Aki keresi a változatos megoldásokat, aki szeretné minél inkább egyedi formába csomagolni otthonát, annak érdemes a színes műanyag ablakok mellett letenni a voksát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.