Utazás

A Karib-tenger kincse: a Dominikai Köztársaság

dominikai-koztarsasagA Karib-tenger szigetei ámulatba ejtettek már bennünket a televízió képernyőjén keresztül. Néhány film már elkápráztatta a nézőket, amelyben ezek a szigetek, tengerpartok, egzotikus tájak tárultak fel szemeink előtt. A Dominikai Köztársaság a Karib-tenger szívében található, melynek érdekessége, hogy Kolombusz Kristóf fedezte fel 1492-ben. A trópusi paradicsomok egyike, ahol rengetek látnivaló várja a turistákat. Válassza a Dominikai Köztársaságot utazása célpontjának, ha kalandra, romantikára vagy pihenésre vágyik.

Nevezetességei között érdemes megemlíteni a Puerto Plata kikötővárost, és a fehér homokos strandjait: Sosua, Punta Cana, Playa Dorada. A strandok megfelelően vannak kialakítva a pihenni vágyó látogatók számára. Szállodák, nyaralócentrumok és éttermek sokasága váltja egymást. A sziklás övezetek kiváló feltételeket teremtenek a vízi sportok kedvelőinek. A főváros, Santo Domingo középkori palotái, erődjei és látványosságai bűvöletbe ejtik a kirándulókat. Az Altos de Chavon nevű városban szemet gyönyörködtető látvány a korallból készült épületek. A Startutazás oldalunkon található link a Dominikai Köztársaságról további információkkal szolgál azoknak, akik úgy döntenek, hogy elutaznak a Karib-tenger térségébe.

Éghajlatát jellemzi a meleg és a trópusi szárazság. Konyháikban szeretik használni a halat, a babot és a rizst. Rengeteg gyümölcsöt fogyasztanak. Az italok között kedvenceik a gyümölcslevek, a sör és a rum.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.