Állati

Vásárolj az Ypson honlapjáról kisállat ruházatot!

Mikor megvettük a kiskutyámat, igencsak féltettem a hidegtől, kicsiként mindig takargattam is, aztán amikor már önállóan járó volt, mindig féltettem a hidegtől, különösen, ha havazott, így ruha ötleteken gondolkodtam. Bár hozzá kell tennem, nekem egy apró kis bolognese kutyám volt, aki tényleg remegett kint a havon, nem csak én reagáltam túl a dolgot. Bár sokat hallottam, hogy a kutyaruhával rosszabbat tesz az ember, mint azzal, ha nem ad rá semmit. Mégis körbenéztem az Ypson állatfelszerelés kategóriájának ruhái közt, és bevallom én nem tartom hülyeségnek azt, ha kabátot teszünk a kutyára, vagy ha csizmát adunk rá, de erre kitérek lentebb:
A kritikusok azzal érvelnek, hogy ha adok a kutyára egy kis kabátot, akkor a sértem a dominanciáját, mert úgy érzi, hogy nyomást helyezek a hátára, azaz hogy meg van alázva, és hogy az állatvilágban máshogy mennek ezek a dolgok. Én nem igazán véltem ezt felfedezni a kutyámon, ellenben azt láttam, hogy nem fázott többet, és hogy vidámabban szaladt kint, aztán otthon levettem róla a pulcsit.
Szerintem az ilyen kistestű ölebek esetében azzal teszünk nagyobb bajt, ha nem öltöztetjük fel: ugyanis ezek nem kinti kutyák, könnyen megfázhatnak. Benti lévén szárítani is kell őket, többet fürdetni, mely mondjuk, egy kutyacipővel könnyen kivédhető lenne… igazából ez szerintem csak szoktatás kérdése.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.