Játék konyhával szinte minden kislány rendelkezik a gyerekszobában, hiszen a női szerepekre való felkészülés egyik alapvető játék eszköze a babakonyha. Az ilyen szerepjátékok segítenek az amúgy is láthatatlanul beléjük kódolt feladatkörökre való játékos felkészülésben.

Nem véletlen éreznek sokszor a kislányok akkora vonzást a játék konyhák iránt, és szinte azonnal fel is találják magukat ezek közelében! Az ezek által megélhető szerepjátékok fontos szerepet töltenek be gyermeklelkükben. Legyen szó akár áruházakban kiállított kis babakonyhákról, akár játszósarkokban felállított kiszerelésekről, vagy intézményekben elérhető verzióról, az ezeknél megélhető szerepjátékokba mágneses élvezettel vetik bele magukat. Szó szerint odatapadnak!

A játék konyhához ráadásul számos kiegészítőt lehet beszerezni, ami egy felnőtt konyhában is megtalálható. Akár különböző mintájú teáskészleteket, evőeszköz-és edénykészleteket, vízforralót, mixert, turmixgépet, tárolókat… mindenfélét! Ezek által még jobban megélhetik a szerepjátékot a kis konyhában, utánozva anyát, ahogy süt-főz, mosogat, pakol.

A kislányok amúgy is szeretik az anyjukat utánozni, és ha nincs játék konyha, akkor a felnőtt konyhába állnak be, és akarják felverni a habverővel a tojást, bekeverni a palacsinta tésztát, vagy idővel ki is sütni a palacsintákat. Az anyuka utánzása alapvető szerepjátéknak számít, és hol máshol lenne ez aktuálisabb, mint a konyhai terepen?! Ha szeretnénk mindent megadni gyermekünknek konyhai szerepjátékok terén is, hogy kiélhesse kreativitását, látogassunk el az alfajatek.hu oldalára!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.