A libikóka a játszótéren a páros élményeket hivatott beteljesíteni. Hiszen libikókázni nem egyedül szokás, persze, a kicsik egymaguk is előszeretettel pattannak fel rá, ha épp nincs kivel játszani. Mégis, látható, hogy a libikóka kialakításánál fogva is páros játékra teremtetett.

Kitűnő eszköz az egyensúlyérzék fejlesztésére, hiszen el kell találni azt a ritmust, amiben se nem pattan úgy a földre az ülőke, ami fájdalmat okozna, és nem is repítjük el a társunkat az űrbe vele. Ezért a két fél közötti egyensúly eltalálása a fő cél valójában, amit a libikóka rugós szerkezetével összhangban kell végezni.

Ezért mondhatjuk, hogy összetett és összehangolt folyamat játszódik le a gyerekekben libikókázás közben. Így egyszerre tanulnak meg egy játék eszközzel bánni, és a másikra hangolódni, ami dupla fejlesztő hatással bír. Minden, ami összetettebb agyi tevékenységet igényel, az még erőteljesebben biztosítja a fejlődést a gyerekek számára. Így van ez a játszótéren is, mindegyik játék eszköz fejleszt valamilyen területet a gyerekekben. Ezért nagyszerű helyek ezek a közösségi terek, közösségi életben való forgolódást is tanulnak a kortársaik között, közben pedig játékosan tanulnak és fejlődnek.

A libikókázás is ennek a játékos tanulásnak a célját szolgálja, párosítja a kellemeset a hasznossal. Ez a legideálisabb a gyerekek világában! Minőségi termékekért és kiegészítőkért érdemes ellátogatni a jatszoterland.hu oldalára, ahol a legtöbb játszóterekkel kapcsolatos igényt ki tudnak elégíteni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.