Lakberendezés

Hogyan válasszunk ülőgarnitúrát?

Ha ülőgarnitúra vásárlásba fogunk, azt hinnénk, hogy egyszerű, aztán amikor benne vagyunk, valahogy mégis kezd egyre komplikáltabb lenni.

Az első és legtermészetesebb meggondolandó, hogy mekkorát szeretnénk venni. Az üzletek rendszerint két számot adnak meg méret gyanánt. Természetesen az egyik a szélessége, másik a hossza. A magasságot, az ülőmélységet és a háttámla magasságot ritkán adják meg, pedig ezek is fontos méretek, de hát ne legyünk kényelmesek, amúgy is el kell menni, és kipróbálni az áhított ülőgarnitúrát.

Aztán a következő fontos kérdés, hogy milyen anyagú legyen új ülőgarnitúránk. Ha bőrt vagy műbőrt választunk, számoljunk azzal, hogy télen lehet kicsit hideg, nyáron pedig hozzáragadunk, de szerencsére számos textilanyagú ülőgarnitúra is rendelkezésre áll. Legalábbis otthonra főként textilborítású ülőgarnitúra ajánlott, irodában a bőr vagy műbőr nyilván elegánsabb.

Sokszor a színválasztás sem könnyű, de alapvető, hogy otthonunk többi bútorához igazítva válasszunk színt. Ha kisgyermek van a családban, akkor érdemes olyan színt választani, amin kevésbé látszik meg a folt, a nagyobb lakásokba bátran válasszunk sötét színt, a kisebbekbe azonban ajánlatos világos színű ülőgarnitúrát vennünk, hiszen a sötét szín a kis helységet még kisebbnek fogja érzékeltetni.

Ezen felül pedig gondolkodhatunk speciális ülőgarnitúrákban is. Van olyan, amelyik oldalát polcként alakították ki, van olyan, amelyik franciaágyként is használható, vagy éppen ágyneműtartóval van ellátva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.