Műszaki

Vegyek –e használt telefont?

Amikor telefont szeretnénk vásárolni, bizony gondolkodóba esünk, hogy vajon hol lenne érdemes megvásárolnunk a kívánt készüléket, mivel a szaküzletekben sok esetben rettentő magas árakra és több éves hűségnyilatkozatra számíthatunk, a használt telefon vásárlással pedig nem árt vigyázni.
Vegyünk –e egyáltalán használt telefont, és ha igen, akkor hol?
A használt telefon vásárlás valóban rejt buktatókat. Van pár alapszabály, amit érdemes ilyenkor figyelembe vennünk: látatlanban, előreutalással sose vásároljunk telefont, mindig meg kell bizonyosodnunk arról, hogy működőképes a készülék. Érdemes behelyeznünk a SIM kártyánkat s, hogy lássuk, hogy rákapcsolódik –e a készülék hálózatra.
Emellett mégis inkább azt tanácsoljuk, hogy ha használt telefon vásárlása mellett dönt az ember, akkor ne az interneten bonyolítsa le az adás-vételt, hanem forduljon inkább egy használt telefonokat forgalmazó szaküzlethez. Az ilyen üzletekben ugyani garanciát lehet kérni a készülékre, szakemberek vizsgálják meg azokat és vállalnak javítást is. Sokkal biztonságosabb és tisztább módszer ez, mintha egy online felületről megrendelnénk egy leellenőrizhetetlen, ismeretlen magánszemélytől a telefont.
Másrészről, ha azt tervezed, hogy eladod a mobiltelefonodat, akkor is érdemes egy ilyen használt telefont áruló szaküzlethez fordulni. A legtöbb ilyen üzlet felvásárolja a régi telefonokat, és így az eladói oldalról is tisztességesen járhatsz el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.