Pénz

Saját otthon lakáskassza segítségével

hitel4Otthonteremtés kapcsán manapság sokaknak okoz problémát a szükséges önerő meglétének hiánya, mely nélkül sajnos a legtöbb banknál nem kaphatunk lakáshitelt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a saját otthonról annak minden előnyével együtt, hiszen a lakástakarék remek megoldásnak bizonyul.

Amit a lakáskasszáról tudni érdemes

Nem csak, mint megtakarítási forma van jelen a piacon, hanem a havi befizetésekhez kisebb összegű betéti kamat is jár, továbbá az állam harminc százalékos támogatással is hozzájárul a mihamarabbi, igényeknek megfelelő lakás megvásárlásához. A szerződéskötés alkalmával dönthetünk úgy, hogy négy éves takarékoskodási periódust választunk, de akár a maximális, tíz éves időtartammal is számolhatunk. A Hitelmindenkinek azt javasolja az érdeklődőknek, hogy amennyiben még így, lakáskassza választásával sem gyűlik össze elegendő pénz a kívánt ingatlan megvásárlására, úgy érdemes a hitelintézetek ajánlatainak egyikével élni, és lakáshitel felvétellel előteremteni a még hiányzó összeget. Legjobb, ha a forint alapú, és ez által fix kamatozású lakáshitelek mellett tesszük le a voksot, melyeket használt és új lakás vásárlására is felvehetünk. Ezek nagy előnye, hogy pontosan kiszámolható, mennyire terheli meg a törlesztő részlet a családi kasszát, s így a kiadások hosszú távon is tervezhetővé válnak majd.

Hitelképesség, valamint ingatlanfedezet megléte esetén lehetőség van arra is, hogy áthidaló kölcsön felvételével a lejárati idő előtt igénybe vehessük az összeget, és akár korábban megvásárolhassuk a kinézett ingatlant. Ebben az esetben a lakástakarék-szerződésben foglalt összegeket havonta továbbra is fizetnünk kell majd, egészen addig, amíg az áthidaló kölcsön esetében kapottat nem törlesztjük. A rugalmas megoldásnak köszönhetően a vártnál korábban élhet a kedvező ingatlanvásárlás lehetőségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.