Mindenki ismeri a klasszikus óvodai udvari játékokat, azonban a mai világban felnövő és szocializálódó gyerekeket már egyre több mindennel kell lekötni, ha nem szeretnénk, hogy a képernyők fogságába kerüljenek.

Ezért több területen lehet tenni, mind a szülőknek, mind pedig az őket intézményekben gondozó nevelőknek. Például az óvodai gondozóknak. Az óvodai udvari játékokat is fel lehet dobni rendhagyó, változatos eszközökkel, melyek nemcsak a figyelmük lekötésére alkalmasak, de fejlesztő eszközöknek is számítanak a maguk területén.

Az ilyen óvodai udvari játékok közé tartoznak például a játszótéri hangszerek, melyek zenés szórakozást nyújtanak a számukra az óvoda udvarán. A hangszeres óvodai udvari játékokról érdemes tudni, hogy fejlesztik a társas kapcsolatokra való hajlamot és nyitottságot, a gondolkozást, az emlékezetet, továbbá a kézügyességet, a kreativitást, valamint a mozgáskoordinációra is jótékony hatással vannak. Az ilyen óvodai udvari játékok igazán hasznosak, több célt töltenek be a puszta játéknál, és tudjuk, hogy mindig az a nyerő választás, amikor sikerül ötvözni a kellemeset a hasznossal.

Hangjuk karakteres, mégis lágy csengésű, így nem csörömpölő, idegeket borzoló hatásuk van, hanem kifejezetten élvezhető. A faberland.hu oldalán kínált játszótéri hangszerek strapabíróak, melyek jól viselik az óvodai udvari játékok tengerében is az időjárás viszontagságait, valamint a gyerekek igénybevételét. Érdemes ezeken keresztül is fejleszteni a gyermekek muzikalitását a szabad levegőn is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.