Mi tesz motiválttá egy munkavállalót? Számos dologtól függ ez a dolog. Mondjuk attól, hogy egyáltalán érdekes-e számára az a munkakör, melyben benne van, vagy hiábavalóságnak érzékeli az egészet. Az is kérdés, hogy megfelelő fizetést kap-e, vagy hogy van-e fejlődési lehetőség az adott munkahelyen. 

Ezeken tud segíteni a főnök, ha az úgynevezett motivációs térkép képzés révén megérti, hogy hogyan kell egy ember valós motivációit felmérni és annak megfelelően feladatokkal ellátni a munkahelyen.

Kevesen tudják, de már a jelentkezők sorából ki lehet választani az alkalmas személyt a munkáltatónak, HR-esnek, cégnek segítő coach-nak, trénernek, csak a motivációs térképre van szükség. A motivációs térkép képzés azon coachok, vezetők és trénerek számára lett kifejlesztve, akiknek célkitűzése, hogy a megfelelő embereket megtalálják a nekik legmegfelelőbb pozíciókra. A munkahelyi motiváció három nagy irányultságra osztható, van, akit a feljődésben érzi magát motiváltabbnak, van, aki akkor, ha eredményességre törekszik, és olyanok is vannak, akik akkor a leglelkesebben, ha a mások által megálmodott tervek pontos és precíz megvalósításában csapatként segítkezhetnek.

A motivációs térkép képzés tehát nagyon hasznos lehet ezeknek a fenti pontoknak a kiderítésében. Ha egy sikeresen működő céget szeretne valaki üzemeltetni, létrehozni, úgy, hogy minden pozícióra megtalálja az oda leginkább illő személyt, akkor érdemes jól kiképeznie magát ezen a területen, egy motivációs térkép képzéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.