Vettünk egy faházat a hegyekben, ahol a padló lehelyezése kulcskérdés volt, hiszen egy nedves időjárásra hajlamos, erdős helyen helyezkedik el. Természetesen a vízálló laminált padlót választottuk a webáruházban, mivel ezesetben más nem nagyon tud szóba jönni.

A vízálló laminált padló hordozóanyagát, a HDF-lapot rönkfából, célaprítékból, fahulladékból készítik, ez teljes mértékben tehát faanyag, melyet impregnálnak, ettől válik vízhatlanná. A célforgácsból rostjaira bontják a fát, majd hőpréseléssel alakítják ki a HDF-lapot, és erre kerül rá présgéppel a laminátum.

Előállítani ugyan bonyolult, alkalmazni és fenntartani azonban annál egyszerűbb, mi is meglepődtünk. Ezentúl ugyanis nem kell időt vesztenünk az állandó takarítással, ugyanis maga a felület – mivel nem szívja magába a koszt – csekély karbantartást igényel, bekészítettünk már egy porszívót, amellett egy nedves ruhával megyünk rajta végig, és újra tiszta lesz. A vízálló laminált padló állandó vízhatlan állapotot ad, azonkívül veszélyes alkotóelemei sincsenek.

Teljesen jól bírja a tartós igénybevételt, akárki tartózkodik rajta, karcolásnyom nem keletkezik rajta, kopásnak semmi jelét nem tapasztaltuk. A faházba az egyszerűség kedvéért padlófűtést vezettünk be, a vízálló laminált padló ebben az esetben is hatékonyan alkalmazható. A cég üzletében a többféle szín- és mintaválasztékból könnyen ki tudtuk választani a megfelelő vízálló laminált padlót, ennek köszönhetően valóban barátságos, meghitt legkört teremtett a kis faházunkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.