Hasonlítsuk össze a gyerekek reakcióit, amikor azt mondjuk nekik, hogy tanulni kell vagy amikor azt mondjuk, hogy elvisszük őket a játszótérre. Valószínű az első esetben ellenállást vagy csalódottságot tapasztalunk, míg a második esetben ujjongó örömöt.

Bár lehet, hogy ez nem mindegyik gyerekre igaz, hogy nem örül a tanulásnak, ám majdnem mindegyikre igaz, hogy a játszótérnek viszont igen. Ez pedig ugye nincs időszakhoz kötve, így nyáron is nagyszerű időtöltést jelent. Viszont, ha belegondolunk, nem igazán egészséges a gyerekeket kitenni a napsugarak káros hatásainak, ám mégsem lehet őket megfosztani a játszótér élményeitől. Az ilyen szituációban pedig optimális megoldást jelenthet a napvitorla.

Az árnyék biztosítása tehát a játszótereken a nyári melegben kritikus kérdés és a minőségi, tartós napvitorlák fontos szerepet tudnak ebben betölteni. Ezek nem csak az UV-sugárzás negatívumaitól védenek, hanem kellemes atmoszférát is teremtenek a játszáshoz. Továbbá a szülők lelkiismeretét is felszabadítja, hogy örömmel vigyék el a játszóterekre ilyenkor is a piciket.

Az ilyen napvitorla projektek megvalósításához, pedig szükséges együttműködni egy olyan vállalkozással, mint a Napvitorlaland, amely képes biztosítani kiváló minőségű napvitorlákat kereskedelmi és lakossági célokra egyaránt. Így legyen szó közterületi, óvodai vagy iskolai játszóterekről, a vállalkozás mindegyik esetben kiváló megoldásokat tud biztosítani.

A gyermekeink védelme a szülők és a társadalom esetében is elsőszámú szempont és ezt meg kell valósítani úgy is, hogy nem engedünk természetellenes tananyagokat nekik taníttatni, meg úgy is, hogy a napvitorla által megvédjük a fizikai egészégüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.