Tömegüknek köszönhetően a túlméretezett csomagok szállítása vagy mozgatása kényelmetlen lehet. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy nincs általánosan elfogadott definíció arra vonatkozóan, hogy mit tekintünk „túlméretezett csomagnak”. Minden szolgáltató másként határozza meg és fogja fel a túlméretes szállítmány fogalmát.

Függetlenül attól, hogy egy másik államba költözik, vagy olyan vállalkozásról van szó, amely nagy vagy nehéz tárgyakat értékesít vagy szállít az ügyfeleknek országszerte, ha egy csomag túlméretezettnek számít, számos tényezőt és különleges szempontokat kell szem előtt tartania a szállítás során:

Pontos méretek: Mindig gondosan határozza meg a csomag méreteit. Ez segít kiválasztani a megfelelő csomagolási és szállítási módot, és biztosítja, hogy pontos árajánlatot kapjon váratlan felárak nélkül. A csomagot is le kell mérnie – ez különösen fontos a pontos túlméretes szállítmányi árajánlat megkéréséhez.

Méretsúly: A méretsúly az áruszállításban alkalmazott árképzési technika. Csomagjának ára a becsült súly alapján történik, amelyet a csomag hosszából, szélességéből és magasságából számítanak ki. Ez azt jelenti, hogy a csomag sűrűsége hatással lehet a szállítási költségekre.

Lakossági szállítás: Egyes fuvarozók további felárat számítanak fel a lakcímre történő kézbesítésért. A szállítási költségek kiszámításakor keresse a „lakcím” mintákat, és mindig említse meg, hogy a szállítás lakcímre történik-e.

Megfelelő csomagolás: Mivel a gép mozgatása helyett fizikailag kell a túlméretes szállítmányt szállítani, ez érzékenyebb lehet a sérülésekre. Ha mindent megfelelően becsomagol a túlméretezett dobozba, és gondoskodik a doboz szoros lezárásáról, akkor a legjobb módja annak, hogy megvédje holmiját vagy tárgyait a sérülésektől.

Késések: A túlméretes szállítmány kézbesítése tovább tarthat, mint a normál csomagok esetében. A fennakadások elkerülése érdekében győződjön meg arról, hogy a túlméretes szállítmány megfelelő címkével van ellátva a megfelelő információkkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.